Sayı - 79

Sayı - 79 - Kaos GL Publication

Sayı - 79

Eylül-Ekim / 2003 | 893

Merhaba, 

On yılı geride bıraktık...

Acısıyla tatlısıyla bir on yılı geride bıraktık ama biz ilk sayımızdaki aşkla dergiyi çıkartmaya devam ediyoruz. 

 

Bu sayımızda

Kaos GL yayın kurulu olarak “aile” konusunu derginin gündemine taşımaya karar verdik. “Ailelerimize Rağmen Değil, Ailelerimizle Birlikte Özgürleşeceğiz” başlıklı bir yuvarlak masa söyleşisi gerçekleştirdik. Ailelerimizle neler yaşadığımızı paylaştığımız bu söyleşinin yanında, 40 yaşında lezbiyen bir anneyle, Burcu ile Umut’un gerçekleştirdiği sohbeti de aile dosyasının içinde okuyabilirsiniz. 

12–13 Temmuz 2003 tarihlerinde Türkiyeli Eşcinsellerin 10. Buluşmasını gerçekleştirdik. Değerlendirme yazıları katılımcısı gruplardan raportörler bir araya gelerek yazdılar. Türkiye’deki eşcinsel örgütlerinin gündemini takip etme açısından eşcinsel buluşmalarının notları okumaya değer.  

Yaz aylarında çıkan “Eşcinsel Kadınlar” kitabının önsözüne dair Burcu Ersoy’un “Eşcinsel Kadınlar”: Ötekileri Yeniden Tanımlamak yazısı ve kitabın genel bir eleştirisini yapan Yeşim T. Başaran’ın “Kendimize Tanıklık Yapabildik mi?” yazısı, “Eşcinsel Kadınlar” kitabının yanında “eşcinsellik” konusunda yapılacak olan araştırmaların da “nasıl olmaları” gerektiği konusunda ışık veriyor. Umarım hem Siyah-Beyaz Serisi editörü hem de kitabı yayına hazırlayanlar arkadaşlarımızın eleştirilerinden faydalanırlar.   

Kaos GL dergisi tutsaklara ücretsiz gönderiliyor. Aydın Kapalı Cezaevinden Mustafa Namlı’nın mektubu ulaştı. Kendisine teşekkür ediyoruz. 

 

Sempozyum

Lezbiyen ve Geylerin Sorunları ve Toplumsal Barış İçin Çözüm Arayışları sempozyumunun yankılarını daha uzun süre yaşayacağız. Kaos GL grubundan Onur Erol’un babası Nevzat Erol’un Mersin’de yerel bir gazetede yayınlanan “Kaos GL Sempozyumu’ndan Üç Ay Sonra” hakkındaki yazısını okuyabilirsiniz. 

Bilgi Üniversitesi’nde 17 Mayıs 2003 tarihinde “Eşcinsellere Yönelik Şiddet ve Ayrımcılık” başlıklı Lambdaistanbul’un katkılarıyla gerçekleştirilen sempozyuma dair ise düzenleme kurulu üyesi olan Cihan Hüroğlu’un yazısını okuyabilirsiniz. 

Geçen sayımızda elimize sempozyuma dair bir yazı geçmemesinin yanında,  biz de Kaos GL sempozyumunun yorgunluğunu atamadığımız için  Bilgi Üniversitesi’ndeki sempozyumu başarılı bir şekilde yapıldığını sizlerle paylaşamadık. Okuyucularımızdan özür diliyoruz. 

Geçen sayımızda Dünya’da Eşcinsel Hareket dosyasını hazırlayan Amerika’dan Hakan arkadaşımız, bu iki ayda boş durmadı. Haberleri Hakan derledi ve çevirdi. Uluslararası Hukuk’ta Cinsel Yönelim ve Yasal Evlilik Hakkı başlıklı ayrıntılı iki dosyanın çevirisini yaptı gelecek sayılarımızda bu dosyalara yer vereceğiz.

 

Kaos Kültür Merkezi etkinlikleri

Kaos GL grubu olarak “on senenin birikimini daha fazla nasıl zenginleştirebiliriz, daha fazla insanla nasıl paylaşabiliriz ve eksikliklerimizi nasıl giderebiliriz” sorularını gündemimize aldık. Kaos Kültür Merkezi etkinliklerini bu sorular çerçevesinde hazırlamaya çalışıyoruz. 15 Eylül’den itibaren www.kaosgl.com adresinden Kaos Kültür Merkezi etkinliklerini takip edebilirsiniz.

 

Kaos GL’nin adresi değişti

Kaos Kültür Merkezi etkinliklerinden söz açılmışken Kaos GL’nin taşındığını da belirtelim. Bildiğiniz gibi Selanik Caddesinde 48/8 numaralı dairede idik. Ekonomik koşullar nedeniyle taşınmak zorunda kaldık. Yeni adresimiz GMK Bulvarı 29/12 Kızılay, yeni mekanımızda etkinliklerde buluşmak dileğiyle.

  

Content:

  • kaos gl’den
  • Eşcinsel Anne Olmak Üzerine Bir Tanıklık; Nurhayat
  • Yaşamımıza Sahip Çıkmak,
  • Gönüllülük:
  • Örgütlenme Alanları ve Çalışmaları:
  • Sivil Toplumdan Ne Anlıyoruz...
  • 10. Buluşmaya Dair Notlar:
  • Kaos GL Sempozyumundan Üç Ay Sonra
  • “Eşcinsel Kadınlar”: Ötekileri Yeniden Tanımlamak
  • Kendimize Tanıklık Edebildik Mi?
  • Cinsel Yönelimler Üzerine Aktivist - Akademisyen Buluşmaları – I
  • “... anlatmayı vaat ettiğim ruhumun tarihidir.” (J. J Rousseau / İtiraflar) – 3
  • haberler